29.8.12

vlieg

vlieg op vijgenboomblad

bernagie 19, a photo by Bernagie on Flickr.
Om een idee te krijgen wat een macro lens is, heb ik er een kunnen huren, een Tamron 90mm Macro. Deze foto van een vlieg op een vijgenboomblad is het eerste echte resultaat van mijn experiment.

zonnebloem

Helianthus annuus - Zonnebloem

bernagie 18, a photo by Bernagie on Flickr.
eindelijk dan ook een foto van deze zonneaanbidders

28.8.12

zonnebad

Anemone 'Honorine Jobert' - herfstanemoon


Het lijkt erop dat Flickr momenteel last heeft van een bug, daarom de foto maar weer zelf geplaatst.

27.8.12

Rhapsody in Blue

Rosa Rhapsody in Blue

bernagie 16, a photo by Bernagie on Flickr.
Elke nieuwe bloem die zich opent is een stukje donkerder van kleur, steeds een stukje verderaf van het roze, steeds een stukje dichter naar magentablauw toe. Maar de kleur van de foto zoals ik die op mijn beeldscherm zie, is nog niet gelijk aan de kleur van de bloem in de tuin.


Een kleine twee uur later, na flink studeren op het instellen van de witbalans, maakte ik deze foto waarbij de bloem zich nog verder geopend heeft en een wesp al op bezoek komt. De bloem oogt wat minder roze dan de eerste (het is dezelfde bloem) en komt nu beter overeen met de werkelijkheid.

26.8.12

24.8.12

Rosa Ingrid Bergman

Rosa Ingrid Bergman

bernagie 14, a photo by Bernagie on Flickr.
De nieuwe roos "Rhapsody in Blue" heeft weer een bloem in volle bloei, toch word ik meer aangetrokken door deze bloem die juist doordat ze al aan het verwelken is zo'n interessante kleuren en textuur krijgt.

21.8.12

Rhapsody in Blue

Rosa Rhapsody in Blue

bernagie 13, a photo by Bernagie on Flickr.
Rhapsody in Blue, onze nieuwe aanwinst met zijn eerste bloem, al net over zijn bloei heen, maar nog vele knoppen te gaan.

20.8.12

Wilde peen #3

Daucus carota - wilde peen

bernagie 12, a photo by Bernagie on Flickr.
Terug naar dezelfde stand als voor hij ging bloeien (zie deze foto), maar nu zijn het in plaats van bloemknoppen zaadjes die worden gevormd.

PS: Ik ben verschillende manieren hoe ik mijn foto-archief het beste vorm kan gaan geven aan het uitproberen. Via Flickr, zoals hier, is een mogelijkheid.

13.8.12

Grote egelskop

Sparganium erectum - Grote egelskop

een onverwachte bloem uit de vijver, ik dacht dat we alleen gele lis hadden staan

12.8.12

11.8.12

Kap van een monnik

Aconitum napellus - blauwe monnikskap

Ik heb zojuist mijn beeldscherm gekalibreerd - een paar uur na plaatsing van deze foto - en zie dat deze donkerder is uitgevallen dan de bedoeling was. De monnikskap is wel al de juiste kleur paars in tegenstelling tot de foto van vorig jaar, waar hij nogal blauw is uitgevallen. Vanaf nu kan ik gaan oefenen met de juiste witbalans en belichting. Ben zeer benieuwd!