18.12.11

kerstboom

Wat er zoal van de kerstboom komt als je hem uitschut om na een jaar weer binnen te gaan zetten, de verschrompelde besjes zijn van de vuurdoorn. Van het boomzaadje met die prachtige, bijna vergane vleugel ben ik even de naam kwijt.

17.12.11

blad van hertshooi

deze staat in een beschut hoekje en begint misschien daarom pas nu met het verkleuren van zijn bladeren

16.12.11

Het regent, dus zit ik onhandig met een paraplu te werken. Het waait ook nog eens, wat betekent dat met de noodzakelijke lange sluitertijd in dit weer alles er bewogen op komt te staan. De beste foto van vandaag is dit kroos met een klein golfje van een net neergeplofte regendruppel.

10.12.11

9.12.11

een leuk groepje

wat een leuk groepje nieuwsgierigen steken hier hun kop omhoog!
even klikken op de foto, dan krijg je hem groter en zijn de kopjes (sporogonen) beter te zien.

8.12.11

rozenbottel

ik heb al een paar dagen mijn superluxe nieuwe camera, maar jee, wat is het lastig om de foto echt scherp te krijgen! moet nog maar veel oefenen.

7.12.11

blaadje dat is komen aanwaaien

een blaadje dat uit een andere tuin is komen aanwaaien en nu op zijn rug in het vogelbadje ligt te drijven

5.12.11

Bergthee

Gaultheria procumbens, ook wel Winter Parel, maar helaas heeft hij slechts overleefd en zijn er geen bloemen en mooie rode bessen gekomen

1.12.11

Ananassalie


De Ananassalie (Salvia rutilans) van Krista heeft het dit jaar moeilijk gehad, maakte een tweede verlate start en zodoende nu in bloei. De foto is gemaakt door Jan.

27.11.11

korstmos op appelboom

Ik ben aan het rondkijken voor een nieuwe camera. Tot donderdag heb ik een ander fototoestel te leen. In plaats van mijn eigen Canon Ixus 55 gebruik ik nu een Canon Powershot S90. Flink meer mogelijkheden, ook om zelf in te stellen. Nu nog zoeken hoe ik hier optimaal gebruik van kan maken.

1.11.11